”Jotta Suomi olisi hyvä maa kaikille, lupaan…”

#Suomilupaus-käsityöaktivismihankkeessa pisteltiin langalla ja neulalla satoja lupauksia, joilla rakennetaan Suomesta parempi maa kaikille. Hanke on KSL-opintokeskuksen lahja 100-vuotiaalle Suomelle, ja se on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan ohjelmaa.

Pop up -työpajoja toteutettiin yhteensä yhdeksässä tapahtumassa ympäri Suomea. Osa työpajoista oli kaikille avoimia ja osa järjestettiin KSL-opintokeskuksen jäsen- ja yhteistyöjärjestöjen tapahtumissa. #Suomilupauksia tehtiin muun muassa Maailma kylässä -festivaaleilla Helsingissä, Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereella ja Vasemmistonuorten liittokokouksessa Kuopiossa.

– Käsillä tehdessä saa mahdollisuuden ajatella ja keskustella muiden lupausten tekijöiden kanssa. Työpajoissa parannettiin maailmaa lupausten lisäksi myös keskustellen, hankkeen ideoinut KSL-opintokeskuksen kulttuurituottaja Jutta Lithovius kertoo.

Työpajoissa tehdyt lupaukset kuvattiin, ja kuvat julkaistiin sosiaalisessa mediassa: Instagramissa  ja Facebookissa.

Käsityöaktivismi ja siihen liittyvät hankkeet ovat osa KSL-opintokeskuksen kulttuuritoimintaa, kulttuuriaktivismia. Kulttuuriaktivismi on yhteiskunnallisesti kantaaottavaa kulttuuria, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua.

#Suomilupaus-hanke toteutettiin Alfred Kordelinin säätiön tuella.

Tapahtumat, joissa #Suomilupauksia tehtiin:

Helsinki:
Maailma kylässä -festivaali, Pride-puistojuhla, SAK:n Tulevaisuus tänään -seminaari ja Nuori ay-vaikuttaja -koulutus

Tampere:
Tampereen Työväenkirjallisuuden päivä ja Suomen Kädentaidot -messut

Rovaniemi:
Seniori -messut

Jyväskylä:
SEL edustajakokous

Kuopio:
Vasemmistonuorten liittokokous

[instagram-feed id=”4649926523″ num=18 cols=6]