Tuotamme yhdessä Vasemmistoliiton kanssa Valkeakosken Työväen musiikkitapahtumaan maksuttoman Ruoho puhuu -livejournalismiesityksen perjantaina 26.7. Esitys mahdollistaa yhteisen kokemuksien jakamisen. Ruoho Puhuu -kohtaamisissa toimittajien lisäksi lavalle nousevat ruohonjuuritason haastateltavat ja elävä yleisönosasto.

– Haluamme kokeilla konseptia, jossa ruohonjuuritason ihmisten kokemus ja vuorovaikutus paikanpäälle tulleen yleisön kanssa ovat kaiken keskiössä. Esityksestä on tavoitteena luoda tasa-arvoinen ja yhteiseen kokemuksien jakamiseen houkutteleva tila, sanoo soveltavan teatterin ammattilainen Virpi Koskela.

Valkeakoskella Ruoho puhuu työelämän muutoksesta ja siihen liittyvistä peloista. Esityksessä jokainen voi jakaa pelkonsa ja kokemuksensa siitä, miten epävarmuudessa voi selvitä, millaista tukea ja turvaa yhteiskunnan pitäisi eri vaiheissa tarjota.

– Onko nykyinen työelämä synnyttänyt alati omasta osaamisestaan ja työllistymiskyvystään huolissaan olevan kansalaisen? Yhä useampi meistä tekee työtä muussa kuin pysyvässä työsuhteessa tai palkkatyössä. Moni hankkii elantonsa itsensä työllistäjänä tai kevytyrittäjänä. Vierasta eivät ole ajoittainen työttömyys tai alanvaihdot työuran aikana, pohtii livejournalismin konseptia kehittänyt tutkija ja kulttuurituottaja Anne Koski.

Livejournalismi on viimeisten viiden vuoden aikana ollut Yhdysvalloissa ja useissa Euroopan maissa nouseva trendi.

– Suomessa sitä on toistaiseksi kokeillut vain Helsingin Sanomat. Mediamurros ja somen nousu ovat luoneet tarpeen luoda uudenlaisia yhteyksiä yleisöihin ja parantaa vuorovaikutusta erilaisten kansalaispiirien välillä. Tähän livejournalismi tarjoaa hyviä mahdollisuuksia, uskoo Koski.

Ruoho puhuu-livejournalismikonseptia kehittävät Anne Koski, Virpi Koskela ja Birgitta Suorsa. Kehittämistä ovat tukeneet C.V. Åkerlundin mediasäätiö ja Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö. Ensimmäinen Ruoho puhuu -esitys nähtiin Suomen Sosiaalifoorumissa keväällä 2019.

Ruoho Puhuu Työväen Musiikkitapahtumassa
perjantaina 26.7. kello 18-20
Kulttuuripaja Jylhävaara, Kanavanranta 3 B (festivaalialueen välittömässä läheisyydessä)

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisätietoja: Anne Koski

> Tapahtuma Facebookissa

KSL-opintokeskuksen kulttuuritoiminta perustuu kulttuuriaktivismiin: se on yhteiskunnallisesti kantaaottavaa kulttuuria, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua. Teemme monenlaista yhteistyötä kulttuuriaktivismin saralla järjestöjen ja erilaisten toimintaryhmien kanssa.