Suomen 18. Sosiaalifoorumi järjestetään viikonloppuna 4.-5.5. Arbiksella Helsingissä. Tuomme tapahtumaan sunnuntaina Ruoho puhuu -kokemuksien jakamista elävän journalismin keinoin -esityksen. Aiheena on työn murros.

Kyllästyttävätkö aina samat naamat valtamedian haastateltavina? Mietitkö kasvottoman some-huutelun seurauksia? Ruoho puhuu avaa erilaisten kansalaispiirien välille tilan, jossa jakaa yhteisiä kokemuksia.

Yhä useampi meistä tekee työtä muussa kuin pysyvässä työsuhteessa tai palkkatyössä. Moni hankkii elantonsa itsensä työllistäjänä, kevytyrittäjänä ja nettialustojen kautta. Vierasta ei ole ajoittainen työttömyys tai useat alanvaihdot työuran aikana.

Livejournalismi on elävän yleisön edessä tehtävää journalismia. Toimittajien lisäksi lavalle nousevat ruohonjuuritason haastateltavat ja elävä yleisönosasto. Tavoitteena on haastaa journalismin valtarakenteita ja kliseitä.

Miten mielestäsi epävarmuudessa voi selvitä? Entä millaista tukea ja turvaa yhteiskunnan pitäisi eri vaiheissa tarjota? Tule jakamaan pelkosi ja kokemuksesi!

Esitys on sunnuntaina 5.5. kello 15.15-16.45  luokassa 13 (1. krs.).

Elävän journalismin menetelmää kehittävät kulttuurituottaja Anne Koski, soveltavan teatterin ammattilainen Virpi Koskela ja toimittaja Birgitta Suorsa. Kehittämistä ovat tukeneet C.V. Åkerlundin mediasäätiö ja Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö.

Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä Ruoho puhuu -kollektiivin ja Helsingin Yhteiskunnallisen opiston kanssa.

Lisätietoja: Anne Koski

> Tapahtuma Facebookissa

Kuva: Pixabay

KSL-opintokeskuksen kulttuuritoiminta perustuu kulttuuriaktivismiin: se on yhteiskunnallisesti kantaaottavaa kulttuuria, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua. Teemme monenlaista yhteistyötä kulttuuriaktivismin saralla järjestöjen kanssa.