Vapaata sivistystyötä koskevia koronaepidemiasta johtuvia rajoituksia puretaan 14.5. alkaen, jolloin lähiopetukseen on mahdollista palata tartuntatautilaki huomioiden. Keskeytimme kaiken lähiopetuksen valtioneuvoston ja opetus- ja kulttuuriministeriön linjauksen mukaisesti 16.3.

– Toimimme valtioneuvoston ohjeiden mukaisesti ja palaamme lähiopetukseen harkiten ja porrastetusti turvavälit ja käsihygienia huomioiden, sanoo KSL-opintokeskuksen opintojohtaja Tuula Kumpumäki.

Kurssi- ja opintokerhotukea myönnetään myös lähiopetukseen

14.5. lähtien myönnämme jälleen myös lähiopetuksena järjestettäville kursseille ja opintokerhoille taloudellista tukea. Lisäksi jatkamme edelleen verkossa tapahtuvan kurssi- ja opintokerhotoiminnan tukemista.

– Suosittelemme, että kurssijärjestäjät ja opintokerhot jatkavat edelleen etäopetusta ja kehotamme noudattamaan valtioneuvoston päätöksiä sekä THL:n ja OKM:n ohjeistuksia tehostetusta hygieniasta ja etäisyyksistä.

Omat koulutuksemme järjestämme pääsääntöisesti etänä 

– Syksyn koulutusten osalta tarkkailemme tilannetta ja seuraamme valtioneuvoston linjauksia. Tilauskoulutusten osalta olemme suoraan yhteydessä tilaajaan ja sovimme koulutuksen järjestämistavasta. Lisäksi ilmoitamme tarvittaessa muutoksista koulutusten aikatauluissa ja järjestämistavoissa verkkosivullamme sekä suoraan ilmoittautuneille.

Tarkennamme omaa ohjeistustamme sitä mukaan, kun valtioneuvoston ja viranomaisten ohjeet tarkentuvat vapaan sivistystyön oppilaitoksille. Valtioneuvoston linjaukset löytyvät valtioneuvoston verkkosivulta.

Henkilökunta työskentelee etänä

KSL:n työntekijät ovat pääsääntöisesti etätöissä kesälomiinsa asti. Näin ollen toimistomme ovat suljettuna Helsingissä, Oulussa ja Tampereella. Lisäksi puhelinvaihteemme ei päivystä, vaan suosittelemme olemaan yhteydessä suoraan henkilökuntamme edustajiin joko puhelimitse tai sähköpostitse. Tästä pääset henkilökunnan yhteystietoihin.

– Järjestämme esimerkiksi perinteisen kesäkuisen henkilöstöpäivämme etänä ja KSL:n ylimmän päättävän elimen edustajiston kokous siirrettiin kesäkuusta syyskuulle.

Henkilökuntamme on tehnyt suuren työn kevään aikana muuttaessaan lähiopetuksen etäopetukseksi.

– Kaikissa koulutuksissa tämä ei tietenkään ole ollut mahdollista ja olemme joutuneet tekemään erilaisia koulutuskohtaisia erityisjärjestelyjä. Voin sanoa olevani ylpeä ottamastamme digiloikasta, sanoo Kumpumäki.

Tuemme järjestötoimijoita poikkeusaikana

Julkaisemme lähipäivinä maksuttoman kaksiosaisen Etäkokous yhdistyksessä -videosarjan yhdistystoimijoille. Sarjan ensimmäisessä osassa saadaan konkreettisia vinkkejä yhdistyksen etäkokouksen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Videosarjan tuottamisesta on vastannut koulutustuottaja Tiia Kontkanen ja kouluttaja Hanna Rokkanen.

Lisätietoja: pääsihteeri ja opintojohtaja Tuula Kumpumäki, tuula.kumpumaki@ksl.fi tai 050 323 9143

Aiemmat uutiset koronapandemiaan liittyen:
> Toimintamme jatkuu verkossa 2.4.2020
> Koulutukset ja palvelut lähiopetuksesta verkkoon 19.3.2020
> Työskentelemme etänä 16.3.2020

> THL:n ja OKM:n ohje opetuksen järjestäjille koronaepidemian aikana 
> Valtioneuvoston tiedote 4.5.