KSL-opintokeskuksen ja Vasemmistoliiton yhdessä järjestämän Poliitikkokoulun opiskelijat kokoontuivat ensimmäistä kertaa viikonloppuna. Koulutuksessa on mukana 26 osallistujaa eri puolilta Suomea – kaikista Vasemmistoliiton piireistä.

Koulutus keskittyy kampanjointitaitojen vahvistamiseen vuoden 2021 kuntavaaleja silmällä pitäen.

– ­Poliitikkokoulun tarkoituksena ei ole uuden toimijan perehdyttäminen puolueeseen, vaan jo aktiivisten toimijoiden sparraaminen “nextille levelille”, kertoo kouluttaja Jukka Peltokoski.

Poliitikkokoulu koostuu viikonlopputapaamisista, webinaareista sekä itsenäisesti suoritettavista tehtävistä. Koulutusmenetelmät ovat osallistavia ja perustuvat ryhmässä oppimiseen. Tarkoituksena on tutustuttaa toimijoita toisiinsa.

– Aktiivien valtakunnallinen verkostoituminen on yksi koulutuksen tärkeimmistä tavoitteista, sanoo kouluttaja Krissu Sirola-Korhonen.

Koulutuksessa vierailee myös puoluejohtoa, poliitikkoja ja asiantuntijoita. Ensimmäisellä kerralla mukana oli puheenjohtaja Li Andersson, joka kertoi puolueen toiminnasta hallituksessa ja “poliitikkona toimimisesta”. Puolueen järjestö- ja kuntapoliittinen asiantuntija Mikko Koikkalainen puolestaan alusti jäsenistön ja kannattajapohjan muutoksesta 2000-luvulla sekä puolueen imagosta.

Koulutus on saanut viime vuosina runsaasti positiivista huomiota ja koulutukseen hakikin ennätysmäärä ihmisiä, lähes sata. Tämänkertaisessa koulutuksessa aloittivat: Mira-Veera Auer, Rosanna Fellman, Päivi Fonselius, Eeva-Maria Grekula, Titta Hiltunen, Mari Ikonen, Jouni Jussinniemi, Sonja Karppinen, Jelena Kiilholma, Noora Knaapila, Lauri Kotilainen, Albana Mustafi, Juuso Mustonen, Mika Mäkelä, Sanna Niemelä, Aapo Niemi, Markus Ojala, Tiina Outila, Vesa Plath, Pekka Rantala, Liban Sheikh, Tuomas Suihkonen, Antti Tihinen, Rami Virtanen, Heidi Vättö ja Roosa Ylikoski.

Poliitikkokoulu on valtakunnallinen vuoden mittainen koulutus vasemmistoaktiiveille, jotka haluavat vahvistaa järjestöosaamistaan ja kampanjointitaitojaan. Ensimmäinen poliitikkokoulu järjestettiin vuonna 2012. Seuraava haku järjestetään vuoden 2020 aikana.