Osuuskunta on jäsentensä omistama demokraattisesti hallinnoitu yritys. Osuuskuntaa ei ohjaa voitontavoittelu, vaan jäsenten saama hyöty. Yhteisöllisyyden, joustavuuden ja arvomaailman ansiosta osuuskuntien suosio kasvaa yhä useammilla toimialoilla.

Opi perusasiat osuuskuntatoiminnasta verkkomateriaalimme ja podcast-sarjamme avulla.

Osuuskunta eli osku on kaikenlaiseen liiketoimintaan taipuva yritysmuoto. Viime aikoina sitä on erityisesti käytetty niin asiantuntija- kuin käsityöaloilla oman työn organisoinnissa liiketoiminnaksi. Toisaalta osuuskunnilla on merkittävä rooli sekä kaupan ja finanssialan toimijoina että maataloustuotannon, kulttuurin ja sosiaalisen hyvinvoinnin aloilla toimivina yrityksinä.

 

 

Joukko piirrettyjä henkilöitä kohottaa kätensä ilmaan. Ilmassa on erilaisten rataksien muodostama kaari.

Osuuskuntawebinaari

Osuuskunta tutuksi ja tulille -webinaarissa 24.11.2022 klo 14:30-16 keskustellaan, millainen yritys osuuskunta on ja mitä se mahdollistaa kaikille. Webinaarin järjestävät Kulttuuriosuuskunta Komeetta, KSL-opintokeskus ja Osuuskuntayhdistys Coop Finland.
Osallistu Zoomissa
Henkilö pitää päättäväisesti molemmilla käsillään lippalakkinsa reunoista kiinni.

Osku pystyyn!

Osku pystyyn on itsenäisesti opiskeltava verkko-opintomateriaali, joka tutustuttaa osuustoimintaan ja antaa valmiudet pienosuuskunnan perustamiseen tai sellaisessa toimimiseen. Opintomateriaali koostuu videoista, dioista ja tehtävistä. Paketti sisältää myös lisämateriaaleja, jotka johdattavat sinut syvemmälle aiheeseen.

Osku pystyyn! -materiaali Peda.netissä
Kolme henkilöä keskustelee kahdessa älypuhelimessa näkemästään asiasta.

Osku haltuun!

Toimitko osuuskunnassa ja haluat vinkkejä, miten osuuskuntasi hallinto voisi toimia sujuvammin ja tehokkaammin? Itsenäisesti opiskeltavassa Osku haltuun! -verkkokoulutuksessa käymme läpi eri hallintomalleja sekä hallintoelinten tehtäviä ja vastuita. Koska osuuskuntien kirjo on laaja, käsittelemme toisistaan hallinnollisesti eroavat pienosuuskunnat ja jopa satojen tuhansien jäsenten omistamat suuret osuuskunnat erikseen.

Osku haltuun! -materiaali Peda.netissä
Henkilö istuu kaupunkiympäristössä portailla, kuuntelee kuulokkeilla älypuhelimestaan jotain ja hymyilee kuvaajalle.

Osku podkussa -podcast

Seitsenosaisessa Osku podkussa -podcastissa matkaamme läpi erityyppisten osuuskuntien työosuuskunnista ja yrittäjien osuuskunnista aina asumis- ja alustaosuuskuntiin sekä sosiaalisiin osuuskuntiin saakka. Keskustelujen polttopisteessä on kysymys osuuskuntien yhteiskunnallisesta roolista tässä ajassa.

Osku podkussa -podcast