Osuuskunta on jäsentensä omistama demokraattisesti hallinnoitu yritys. Osuuskuntaa ei ohjaa voitontavoittelu, vaan jäsenten saama hyöty. Yhteisöllisyyden, joustavuuden ja arvomaailman ansiosta osuuskuntien suosio kasvaa yhä useammilla toimialoilla.

Opi perusasiat osuuskuntatoiminnasta verkkomateriaalimme ja podcast-sarjamme avulla.

Osuuskunta eli osku on kaikenlaiseen liiketoimintaan taipuva yritysmuoto. Viime aikoina sitä on erityisesti käytetty niin asiantuntija- kuin käsityöaloilla oman työn organisoinnissa liiketoiminnaksi. Toisaalta osuuskunnilla on merkittävä rooli sekä kaupan ja finanssialan toimijoina että maataloustuotannon, kulttuurin ja sosiaalisen hyvinvoinnin aloilla toimivina yrityksinä.

 

 

Henkilö pitää päättäväisesti molemmilla käsillään lippalakkinsa reunoista kiinni.

Osku pystyyn!

Osku pystyyn on itsenäisesti opiskeltava verkko-opintomateriaali, joka tutustuttaa osuustoimintaan ja antaa valmiudet pienosuuskunnan perustamiseen tai sellaisessa toimimiseen. Opintomateriaali koostuu videoista, dioista ja tehtävistä. Paketti sisältää myös lisämateriaaleja, jotka johdattavat sinut syvemmälle aiheeseen.

Osku pystyyn! -materiaali Peda.netissä
Kolme henkilöä keskustelee kahdessa älypuhelimessa näkemästään asiasta.

Osku haltuun!

Toimitko osuuskunnassa ja haluat vinkkejä, miten osuuskuntasi hallinto voisi toimia sujuvammin ja tehokkaammin? Itsenäisesti opiskeltavassa Osku haltuun! -verkkokoulutuksessa käymme läpi eri hallintomalleja sekä hallintoelinten tehtäviä ja vastuita. Koska osuuskuntien kirjo on laaja, käsittelemme toisistaan hallinnollisesti eroavat pienosuuskunnat ja jopa satojen tuhansien jäsenten omistamat suuret osuuskunnat erikseen.

Osku haltuun! -materiaali Peda.netissä
Henkilö istuu kaupunkiympäristössä portailla, kuuntelee kuulokkeilla älypuhelimestaan jotain ja hymyilee kuvaajalle.

Osku podkussa -podcast

Yhteisöllisinä ja demokraattisina yrityksinä osuuskunnat tuottavat yhteistä toimeentuloa, yhteiskunnallisia palveluja ja uutta luovan toiminnan mahdollisuuksia monella saralla. Koulutustuottajamme Jukka Peltokoski nostaa esiin kiinnostavia osuuskuntia ja haastattelee uuden osuuskuntaliikkeen toimijoita.

Osku podkussa -podcast