Ensimmäisessä avoimessa verkkokoulutuksessa paneudumme Yhdistyslain perusteisiin, joita työstämme viiden viikon aikana itsenäisesti ja ryhmässä työskennellen Peda.net -oppimisympäristön avulla.

– Koulutus sisältää muun muassa neljä webinaaria sekä keskusteluja verkkoalustalla. Pyrimme tuomaan verkkokoulutukseen lähiopiskelusta tuttuja menetelmiä, kuten avointa keskustelua sekä ryhmätyöskentelyä, kertoo koulutusta ohjaava koulutustuottaja Krissu Sirola-Korhonen KSL-opintokeskuksesta.

Koulutus on suunnattu järjestöjen hallituksissa toimiville. Erityisesti hallituksen puheenjohtajat, sihteerit ja taloudenhoitajat hyötyvät tästä koulutuksesta. Sisällössä käydään läpi yhdistyksen päätöksentekoa ohjaavia säädöksiä, hallinnon rakennetta sekä opitaan hakemaan tietoa ja vastauksia yhdistyslaista sekä yhdistyksen säännöistä.

Verkkokoulutus mahdollistaa osallistumisen missä päin Suomea tahansa

– Työskentely vaatii itsenäistä otetta yhteisten aikojen lisäksi. Suosittelenkin varaamaan kalenterista työskentelyaikaa noin kolme tuntia viikossa. Silloin ehtii paneutua tehtäviin rauhassa ja osallistua keskusteluun ja ajatustenvaihtoon toisten kanssa. 

Opintoja varten osallistuja tarvitsee tietokoneen tai tabletin, jonka avulla hän voi kirjautua Peda.nettiin. Webinaareihin osallistuessa tarvitaan lisäksi jonkinlaiset äänentoistolaitteet, kuulokkeet tai kaiuttimet.

– Olen tavoitettavissa kurssin aikana ohjeita ja tukea varten. Vastaan mieltä askarruttaviin kysymyksiin jo ennen kurssin alkua. Olkaa vain rohkeasti yhteydessä, Krissu kannustaa. 

Tämä verkkokoulutus on PAMin, SEL:n, TUL:n jäsenseurojen, Vasemmistoliiton ja Vasemmistonuorten jäsenille maksuton.

> Tutustu ja ilmoittaudu koulutukseen 5.3. mennessä

Verkkokoulutuksia vuonna 2019

Julkaisemme helmikuun aikana suosittuun Yhdistystoiminnan avaimet -oppaaseen pohjautuvia koulutuksia. Seuraa ilmoitteluamme.

> Tutustu koulutuskalenteriin 

Lisäksi KSL-opintokeskus tarjoaa tilauskoulutusta järjestöille ja muille organisaatioille. Tuemme järjestöjen oppimista myös KSL-kurssituella, joka on sekä pedagogista tukea kurssin suunnitteluun että taloudellista tukea kurssin kulujen kattamiseen.