Vuonna 2020 myönnämme opintokerhotukea yhteiskunnallisista tai ajankohtaisista aiheista keskusteleville opintokerhoille.

– Opintokerhotuki on harkinnanvaraista taloudellista tukea, joka maksetaan opintokerholle hakemuksen saapumiskuukauden aikana, sanoo koulutustuottaja Tiina Flygare ja muistuttaa, että tukea voi hakea ympäri vuoden. Kulukorvaus on enintään 100 euroa/opintokerho.

SEL tukee ammattiosastojensa opintokerhoja

Vuonna 2020 Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL maksaa 300 euron lisätuen KSL-opintokeskuksen tukea saaville ammattiosastojen opintokerhoille. Ammattiosaston opintokerhon teemana voi olla esimerkiksi työsuojelu: opintokerhossa voidaan pohtia yhdessä, mitä tavoitteita työpaikkojen työsuojelutoiminnalle asetetaan ja millä toimilla työsuojelua parannetaan.

Ammattiosastot hakevat opintokerhotukea tavalliseen tapaan KSL-opintokeskuksesta. SEL maksaa myöntämänsä lisätuen KSL-opintokeskuksen ilmoituksen perusteella, eikä tukea tarvitse hakea erikseen SEL:ltä.

Opintokerho on itsenäisesti oppiva ryhmä, jossa on vähintään viisi yli 15-vuotiasta osallistujaa. Opintokerhossa voidaan esimerkiksi opiskella tietokoneen käyttötaitoja, tukea turvapaikanhakijoiden kotoutumista taiteen tai liikunnan avulla tai pohtia yhteiskunnallisia teemoja. Opintokerho toimii hyvin, kun osallistujat haluavat oppia, pohtia, saavuttaa, kyseenalaistaa, ymmärtää, analysoida tai kehittää yhdessä.

> Lue lisää ja hae opintokerhotukea
> Opintokerhoni: Kieltä oppii puhumalla
> Opintokerhoni: Kansainvälistä kulttuuriretkeilyä