Opintokerhoni-juttusarjassa annetaan ääni opintokerho-ohjaajille. Sarjan ensimmäisessä osassa omasta opintokerhostaan kertoo Kontulan Eläkeläisten puheenjohtaja Sirkka Kuivala.

”Opintokerhomme syntyi monikulttuurisen Jade-projektin leirillä, jossa kohtasimme kiinalaistaustaisen ryhmän. He olivat valtavan kiinnostuneita oppimaan lisää suomen kieltä ja kulttuuria. Otimme kopin ideasta ja niin syntyi Ystävyys-opintokerhomme.

Meitä on noin kaksikymmentä, viisitoista osallistujista on kiinalaistaustaisia ja loput lähtöjään Suomesta. Opintokerhomme ammentaa yhteisöllisyydestä ja monikulttuurisuudesta. Tärkeintä meille on kulttuurien välinen vuorovaikutus ja yhdessäolo.

Teemme suomalaista elämäntapaa tutuksi retkien kautta. Olemme vierailleet lukuisissa eri kohteissa Helsingissä ja muualla Suomessa. Viimeisin retkemme suuntautui elokuussa Turun saariston Karhuluotoon, jonne meidät kipparoi Raision eläkeläiset. Kuluneen vuoden aikana olemme vierailleet myös Seurasaaressa, Fazerin tehtaalla, Nuuksion kansallispuistossa ja Kansallismuseossa. Helsingin Seurasaaressa ryhmämme viihtyi niin hyvin, että teimme sinne retken toistamiseen.

Porukkamme on valtavan innostunut ja yhtenäinen. Osallistujien suomen kielen taito ja itsevarmuus ovat kehittyneet huimasti opintokerhon aikana.”

Opintokerho on itsenäisesti oppiva ryhmä, jossa on vähintään viisi yli 15-vuotiasta osallistujaa. Opintokerho toimii hyvin, kun osallistujat haluavat oppia, pohtia, saavuttaa, kyseenalaistaa, ymmärtää, analysoida tai kehittää yhdessä. Vuonna 2019 kannustamme opintokerhoja keskustelemaan ja myönnämme harkinnanvaraista taloudellista tukea yhteiskunnallisista tai ajankohtaisista aiheista keskusteleville opintokerhoille. 

> Tutustu ja hae opintokerhotukea

Kuva: Sirkka Kuivala