Kuvassa videokamera. joka kuvaa ihmistä

Podcastit

KSL-opintokeskuksella on oma Soundcloud-kanava. Sillä julkaistaan podcasteja, jotka pureutuvat järjestömaailman ajankohtaisiin teemoihin koulutuksen ja kulttuuriaktivismin näkökulmasta.

Olli Sydänmaan kasvokuva
Olli Sydänmaa

Monimediatuottaja

050 590 0716
olli.sydanmaa@ksl.fi

Opiskele esteettä! -podcastsarja

Opiskele esteettä! -podcastsarja pohtii viiden jakson verran, miten oppimisympäristöstä saa esteettömän erityisesti näkövammaiselle tai heikkonäköiselle osallistujalle.

  • Sarjan ensimmäisessä jaksossa kerrotaan, mitä orientaatioperustainen oppiminen on.
  • Toisessa osassa annamme vinkkejä saavutettavan verkko-oppimisympäristön rakentamiseen.
  • Kolmannessa osassa annamme vinkkejä kasvokkain tapahtuvan esteettömän koulutuksen toteuttamiseen.
  • Neljännessä osassa annamme vinkkejä näkövammaisen henkilön kohtaamiseen koulutustilanteessa.
  • Viides ja viimeinen podcast käsittelee keinopää-äänitystä näkövammaisen kokemuksessa. Keinopää-äänite tarkoittaa virtuaalitodellisuuden kaltaista ääneen perustuvaa äänitettä. Tässä podcastissa pohditaan sen käyttöä näkövammaisen henkilön kokemana sekä koulutuksissa vaihtoehtona videoille.

Opiskele esteettä! -podcast on koulutussuunnittelija Tuike Merisaaren ja mediatuottaja Olli Sydänmaan käsialaa.

Verkkokoulutukset tavoittavat osallistujia ympäri Suomen 

Tällä hetkellä järjestämme verkko-opintoina Yhdistystoiminnan avaimet -oppaaseen perustuvia osallistavia ja ohjattuja koulutuksia. Osku viidessä päivässä -verkkokoulutus puolestaan tarjoaa mahdollisuuden tutustua ja paneutua osuuskuntatoimintaan. Nimensä mukaisesti kurssi on rakennettu niin, että sen voi suorittaa viidessä päivässä ja opiskelu tapahtuu itsenäisesti tutustuen materiaaleihin, videoihin sekä tehden kurssitehtäviä.  

Alma ja Vilma ovat KSL-opintokeskuksen vakiokasvoja, jotka kertovat omalla keittiöpsykologin analyyttisyydellään koulutuksistamme.