Logo, jossa keltainen sarjakuvamainen käsi ja punaisella teksti "paiskaa tassua"

Miksi paiskata tassua?

Toisten kunnioituksen puute, valeuutiset ja vihapuhe. Suomi vuonna 1918. Suomi vuonna 2018.

Aina ei tarvitse olla samaa mieltä. Mutta ollaan ihmisiksi. Somessa ja livenä.

Paiskaa tassua on KSL-opintokeskuksen kampanja, jossa eri tapahtumissa vierailevat ihmiset pääsevät kampanjapisteellä kertomaan, millainen on heidän mielestään hyvä väittelijä. Lisäksi osallistujat pääsevät paiskaamaan tassua keltaisen jättikouran kanssa. Kuvansa #paiskaatassua-tunnisteella Instagramissa tai Facebookissa julkisesti jakaneet osallistuvat 191,8 euron arvontaan kansainvälisenä ihmisoikeuspäivänä 10.12.2018. Lisäksi KSL-opintokeskus, joka järjestää runsaasti järjestökoulutuksia, lahjoittaa 201,8 euroa voittajan valitsemalle kansalaisjärjestölle.

Paiskaa tassua -kampanjapiste kiertää esimerkiksi seuraavissa yleisötapahtumissa:

19.5. Mahdollisuuksien tori, Hämeenlinna
26.–27.5. Maailma kylässä -festivaali, Helsinki
30.6. Pride-puistojuhla, Helsinki
12.–14.7 Kaustisen kansanmusiikkijuhlat
26.–29.7. Työväen musiikkitapahtuma, Valkeakoski
18.–19.8. Vasemmistoristeily, Silja Europa
1.9. Työväenkirjallisuuden päivä, Tampere

Lisäksi Paiskaa Tassua -kampanjapistettä tullaan näkemään KSL-opintokeskuksen jäsenjärjestöjen tilaisuuksissa.

> Arvonnan säännöt

SivistysSilta sisällissodasta tähän päivään

Toukokuun 15. päivä 2018 Suomen sisällissodan päättymisestä tulee kuluneeksi 100 vuotta. Sisällissodan opetus on, että vaikeatkin asiat tulee voida ratkaista ilman väkivaltaa, eikä ongelmien tarvitse eskaloitua väkivaltaisiksi. Paiskaa tassua -kampanja on osa KSL-opintokeskuksen SivistysSilta-kulttuuriaktivismihanketta, joka kannustaa toisten ihmisten mielipiteiden kunnioittamiseen sekä sivistyneeseen keskustelukulttuuriin.

Hankkeeseen kuuluu Paiskaa tassua -kampanjan lisäksi kaikille avoimia SivistysSilta-työpajoja. Kampanjamateriaaleja valmistettiin huhtikuussa 2018 Eläkeläiset ry:n Ristipistoja sivistyneesti -työpajoissa Joensuussa ja Kolarissa. Vastakkainasettelun ja sivistyneen kohtaamisen teemat näkyvät toiminnallisissa draama- ja valokuvaustyöpajoissa syksyllä 2018 (tarkat ajat ja paikat ilmoitetaan myöhemmin).

Kansan Sivistystyön Liitto on yli satavuotisen työväen- ja kansansivistysliikkeen toimija. Sivistysliikkeen ytimessä on sydämen sivistys, joka tarkoittaa toisen ihmisen kunnioittamista myös silloin, kun mielipiteet eroavat toisistaan. Erilaiset näkökulmat ja ideologiat kuuluvat demokratiaan. Sivistyneessä yhteiskunnassa asiat riitelevät, eivät ihmiset. Kun tämä sisäistetään, väkivaltaisuuksia ja vihapuhetta ei synny.  SivistysSilta -kampanjan ydinviestin voi kiteyttää filosofi Eero Ojasen määritelmään sivistyksestä: ollaan ihmisiksi.

SivistysSilta-hanke kestää 15.5.—6.12.2018 ja se toteutetaan Kuluttajaosuustoiminnan säätiön tuella.

Lisätietoja hankkeesta antaa KSL-opintokeskuksen kulttuurituottaja Kai Artes, kai.artes@ksl.fi, p. 040 725 6171.

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
Katso Facebookin #PaiskaaTassua-kuvat!
Kai Artes

Kulttuurituottaja

040 725 6171
kai.artes@ksl.fi