Järjestämme Työväenkirjallisuuden päivänä lauantaina 7.9. Kriittinen pedagogiikka haastaa mammonan vallan -keskustelutilaisuuden Työväenmuseo Werstaan Bertel-salissa kello 15.30-16.30 (Väinö Linnan aukio 8, Tampere). Kymmenen vuotta täyttävän Työväenkirjallisuuden päivän teemana on mammona.

Miten mammonan valta näkyy kasvatuksessa ja millaisia ulostuloja mammonan vallasta pedagogiikka voi avata? Miten pedagogiikalla voidaan taistella eriarvoisuutta vastaan? Opetus ja kasvatus ovat valtakamppailujen aluetta. Raha, sukupuoli, luokka-asema ja muut eriarvoisuutta tuottavat tekijät vaikuttavat opetukseen ja oppimiseen. Kriittinen ja feministinen pedagogiikka paljastavat alistavia yhteiskunnallisia käytäntöjä ja antavat ihmisille välineitä epätasa-arvoisten suhteiden muuttamiseen.

Keskustelemassa aiheesta sosiaalipedagogiikan yliopistonlehtori Elina Nivala Itä-Suomen yliopistosta, aikuiskasvatuksen professori Juha Suoranta Tampereen yliopistosta ja kasvatustieteen tohtori Marjo Vuorikoski Tampereelta.

Tilaisuus on seurattavissa livenä Facebookissa. Lisäksi tallenne tilaisuudesta on katsottavissa verkkosivuiltamme tilaisuuden jälkeen.

Päivä päättyy iltaklubiin

Päivätapahtuman jälkeen alkaen kello 18 järjestetään pääsymaksuton iltaklubi yhteistyössä Laulu ottaa kantaa -verkoston kanssa. Paikkana on ravintola Artturi ja lavalle nousevat Hannu Salama & Vapaat Radikaalit, Noria ja Tuija Rantalainen.

Kansan Sivistystyön Liitto KSL on Tampereen työväenkirjallisuuden päivässä mukana yhteistyökumppanina ja ohjelman tuottajana. Tapahtuma on kaikille avoin ja pääsymaksuton.

> Tutustu ohjelmaan 
> Kriittinen pedagogiikka haastaa mammonan vallan -keskustelutilaisuus Facebookissa

Kuva: Juha Suojarannan kuva Harri Hinkka