Kuvassa harmaata huopaa ja sitä mittaavat kädet

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto, käsityömestari

Onko sinulla esimerkiksi työelämässä, opinnoissa tai harrastuksessa hankittua käsityöalan osaamista, mutta ei tutkintoa? Osaamisestasi riippuen voit ennen tutkinnon suorittamista osallistua tutkintokoulutukseen tai osallistua suoraan näyttöön.

Miten opiskelemaan?

Opintoihin on jatkuva haku. Kun aloitat meillä opiskelemaan taideteollisuusalan erikoisammattitutkintoa, kartoitamme ammattiosaamisesi ja laadimme yhdessä henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman HOKS:in (myöh. HOKS). Suunnitelmassa kartoitamme yhdessä, mitä ammattiosaamista sinulla jo on ja mitä sinun tulee vielä hankkia.

Jos tarvitset lisää osaamista, voit opiskella Taito Keski-Suomi ry:ssä Jyväskylässä taideteollisuusalan erikoisammattitutkintoon, käsityömestari, tutkintokoulutuksessa. Jos tutkinnon perusteiden mukaiset ammattitutkinnon vaatimukset täyttyvät, voit osallistua suoraan näyttöön.

Voit suorittaa tutkinnon myös oppisopimuksella.

Tutkintorakenne

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto, käsityömestari, muodostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista:

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Tuotteistaminen
  • Mestarityön valmistaminen

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Ohjaustoiminnan suunnitteleminen ja toteuttaminen
  • Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä
  • Taideteollisuusalan yrittäjänä toimiminen

Voit tutustua taideteollisuusalan erikoisammattitutkinnon perusteisiin Opintopolku-sivustolla. Tutkinto on valmis, kun kaikki tutkinnon osat on suoritettu hyväksyttävästi.

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto, käsityömestari, tutkintokoulutus

Taito Keski-Suomi ry:ssä Jyväskylässä voit opiskella erikoistaideteollisuusalan erikoisammattitutkintoon tutkintokoulutuksessa. Koulutus voi painottua taideteollisuusalan tuote-, nukke-, paperi- tai neulemuotoiluun, käsityön ohjaukseen ja kiertotalouteen sekä yrittäjyyteen. Osana tutkintokoulutusta suoritetaan taideteollisuusalan ammattitutkinto tai tutkinnon osia. Laaja-alainen koulutus tarjoaa erilaisia koulutuskokonaisuuksia, kursseja, työskentelytiloja ja mahdollisuuksia verkostoitumiseen kulttuurialan ja yrityselämän kanssa. Tutkinnon suorittajan opintojen kesto määritellään HOKS:ssa.

Kartoitamme ammatillisen osaamisesi ennen opiskelua ja laadimme yhdessä HOKS:n, jossa opintojen laajuus määritellään tarkemmin. Voit suorittaa opinnot koulutuksessa oppilaitoksen oppimisympäristössä työssäoppien, koulutus- tai oppisopimuksella työpaikalla tai omassa yrityksessä.

Tutkintokoulutuksen koulutusmaksut

Koko tutkinnon suorittaminen tutkintokoulutuksessa maksaa 550 euroa. Lisäksi on materiaalimaksu.

Tutkintokoulutus

> Tutustu taideteollisuusalan erikoisammattitutkintoon

> Tutustu käsityömestarin erikoisammattitutkintoon (siirtymäaika 31.12.2021 loppuun asti)

Opintoihin on jatkuva haku

Tarja Muukkonen

KSL-opintokeskuksen koulutuspäällikkö

050 594 2951
tarja.muukkonen@ksl.fi

Mari Tuimala

KSL-opintokeskuksen ammatillisen koulutuksen vastaava opettaja

044 551 0243
mari.tuimala@ksl.fi

Maire Valkonen

Taito Keski-Suomi ry:n koulutuspäällikkö