Kuvassa värikäs huopakoru

Taideteollisuusalan ammattitutkinto

Onko sinulla esimerkiksi työelämässä, opinnoissa tai harrastuksessa hankittua käsityöalan osaamista, mutta ei tutkintoa? Voit suorittaa taideteollisuusalan ammattitutkinnon, käsityöntekijä näyttönä. Osaamisestasi riippuen voit ennen tutkinnon suorittamista osallistua tutkintokoulutukseen tai osallistua suoraan näyttöön.

Miten opiskelemaan?

Opintoihin on jatkuva haku. Kun ilmoittaudut suorittamaan käsityöntekijän ammattitutkintoa, kartoitamme ammattiosaamisesi ja laadimme yhdessä henkilökohtaisen osaaamisen kehittämisen suunnitelman HOKS:in (myöh. HOKS). Suunnitelmassa kartoitamme yhdessä, mitä ammattiosaamista sinulla jo on ja mitä sinun tulee vielä hankkia.

Jos tarvitset lisää osaamista, voit opiskella Taito Keski-Suomi ry:ssä Jyväskylässä taideteollisuusalan ammattitutkintoon, käsityöntekijä, tutkintokoulutuksessa. Jos tutkinnon perusteiden mukaiset ammattitutkinnon vaatimukset täyttyvät, voit osallistua suoraan näyttöön.

Tutkinnon perusteet

Taideteollisuusalan ammattitutkinto, käsityöntekijä muodostuu kolmesta pakollisesta osasta:

  1. tuotteiden/palvelun suunnittelu
  2. tuotteiden/palvelun valmistus
  3.  käsityöyrityksen tuotanto ja liiketoiminta

Voit tutustua käsityöntekijän ammattitutkinnon perusteisiin Opintopolku-sivustolla. Tutkinto on valmis, kun kaikki tutkinnon osat on suoritettu hyväksyttävästi.

Taideteollisuusalan ammattitutkinto, käsityöntekijä ammattitutkinnon tutkintokoulutus

Taito Keski-Suomi ry:ssä Jyväskylässä voit opiskella taideteollisuusalan ammattitutkintoon tutkintokoulutuksessa. Koulutuksessa ammattialaksi voit valita mm. sisustuksen, käsityön ohjauksen, tuotemuotoilun, nukkemuotoilun, paperimuotoilun, neulemuotoilun tai kiertotalouden. Osana tutkintokoulutusta suoritetaan taideteollisuusalan ammattitutkinto tai tutkinnon osia. Laaja-alainen koulutus tarjoaa erilaisia koulutuskokonaisuuksia, kursseja, työskentelytiloja ja mahdollisuuksia verkostoitumiseen kulttuurialan ja yrityselämän kanssa. Tutkinnon suorittajan ammattiala ja opintojen kesto määritellään HOKS:ssa.

Kartoitamme ammatillisen osaamisesi ennen opiskelua ja laadimme yhdessä HOKS:n, jossa opintojen laajuus määritellään tarkemmin. Voit suorittaa opinnot koulutuksessa oppilaitoksen oppimisympäristössä työssäoppien, koulutus- tai oppisopimuksella työpaikalla tai omassa yrityksessä.

Valmistavan koulutuksen koulutusmaksut

Koko tutkinnon suorittaminen tutkintokoulutuksessa maksaa 550 euroa:

  • 16-20 osaamispisteen laajuinen koulutuskokonaisuus yhteensä 200 euroa
  • 10–14 osaamispisteen laajuinen koulutuskokonaisuus yhteensä 150 euroa.

Lisäksi on materiaalimaksut.

Tutkintokoulutus vuonna 2020

Opintoihin on jatkuva haku.

Tarja Muukkonen

KSL-opintokeskuksen koulutuspäällikkö

050 594 2951
tarja.muukkonen@ksl.fi

Mari Tuimala

KSL-opintokeskuksen ammatillisen koulutuksen vastaava opettaja

044 551 0243
mari.tuimala@ksl.fi

Maire Valkonen

Taito Keski-Suomi ry:n koulutuspäällikkö