Vuosikello on yhdistystoiminnan perustyökalu, jonka avulla on helppoa hahmottaa toiminnan kiertoa ja erilaisiin asioihin  valmistautumista vuositasolla tai eri aikajanoilla. Sen avulla nähdään ajanjakson tapahtumat kokonaisuutena ja sitä voidaan tarkentaa toiminnan edetessä. Järjestön vuosikellon tueksi voidaan suunnitella vastuuhenkilöille oma vuosikello tai esimerkiksi kampanjakohtainen suunnitelma. Se on oivallinen työkalu myös uusien toimijoiden perehdytykseen.

Miten helpottaa kokousten suunnittelua, työnjakoa ja ajanhallintaa? Mietittekö tapahtumien järjestelyaikataulua joka kerta uudelleen tai unohtuiko hyvästä tapahtumasta ilmoittaa jäsenille ajoissa?

Vuosikelloon voidaan merkitä kokousten lisäksi esimerkiksi, milloin kutsut ja ilmoitukset tulee lähettää sekä milloin erilaisiin tapahtumiin ja kampanjoihin valmistautuminen tulee aloittaa. Vuosikello voi sisältää myös erilaisia virallisia asioita koskevat päivämäärät.

Päivän mittaisessa työpajassa yhdistyksen hallitus ja aktiivit rakentavat omalle järjestölle vuosikellon, jossa toimintasuunnitelma muuttuu näkyväksi käytännön toimissa, vastuunjaossa ja aikatauluissa.

Vasen-koulutukset

Vasen-koulutukset ovat vasemmistoaktiiveille suunnattuja koulutuksia ja tilaisuuksia, joissa on yhteiskunnallista muutosvoimaa! Toteutamme vasemmistoliiton osastoille ja yhdistyksille koulutuksia yhdistystoiminnan perusasioista, jäsenten osallistamisesta, sosiaalisen median käytöstä sekä poliittisesta vaikuttamisesta ja kampanjoinnista. Työpajamuotoisissa koulutuksissa toiminta kehittyy kuin itsestään!

Muista myös yhteistyö muiden osastojen ja yhdistysten kanssa. Yhdessä saa helpommin hyvän joukon kasaan ja samalla voi kehittää yhteistä toimintaa.

Kysy lisää tilauskoulutuksesta