Ongelma on ongelma -draamatyöpaja

Aika: lauantaina 22.9. kello 10-17
Paikka: Hotelli Ilves, Hatanpään valtatie 1, Tampere
Toteutus: Yksi lähipäivä (7 ot)
Hinta: 10 €/osallistuja (sis. ohjelman ja ruokailut)

> Ilmoittaudu työpajaan viimeistään 17.9.2018

Työpaja on osa KSL-opintokeskuksen SivistysSilta-kulttuuriaktivismihanketta, joka kannustaa toisten ihmisten mielipiteiden kunnioittamiseen sekä sivistyneeseen keskustelukulttuuriin.

> Tutustu SivistysSilta-kulttuuriaktivismihankkeeseen

Keitä kohtaan meidän pitäisi tuntea myötätuntoa?

Tutkimme yhdessä vastakkainasettelua ja sen ilmenemistä erilaisissa arkipäivän tilanteissa. Miten edetä, kun kaksi vastakkaista mielipidettä ovat järkähtämättömiä? Miten tällainen vaikuttaa yhteiskunnan toimintaan? Löydämmekö yhdessä keinoja, joilla tilanteita voisi edistää ja helpottaa erilaisten mielipiteiden kohtaamista? Miten sietää turhautumista ja toivottomuutta paremmin?

Tutkimme yhdessä erilaisten mielipiteiden vaikutusta ja haemme ulospääsyä jämähtämisestä. Ohjaajat tuovat tilanteet ryhmälle valmiina, joten tule omana itsenäsi ja heittäydy mukaan.

Miksi kannattaa osallistua?

Pääset aitiopaikalta rakentamaan sivistyksen siltaa ja olet omalta osaltasi tuottamassa keinoja, joilla pystyisimme kohtamaan toisemme hyvässä hengessä erilaisista mielipiteistä huolimatta. Ymmärrät päivän jälkeen syvemmin järkähtämättömien mielipiteiden aiheuttamia seurauksia ryhmälle ja koko yhteiskunnalle.

Osaat asettua paremmin toisen asemaan ja pystyt miettimään: miksi hän tekee/ajattelee noin? Päivän sisältö opettaa kykyä heittäytyä yllättäviin tilanteisiin omana itsenään ja toimii mahdollisuutena ratkaisukeskeiseen ajatteluun. Uskallat mennä entistä paremmin ongelmaa kohti pakenemisen sijaan.

Sinulla ei tarvitse olla aiempaa esiintymiskokemusta. Heittäydy rennolla otteella mukaan, pääset tutkimaan yhdessä tilanteita niiden taustoja monista eri näkökulmista turvallisen ohjaajan opastuksella. Iloa ja naurua emme unohda missään vaiheessa!

Päivän sisältö:

  • Tutustumista ongelmaan ja toisiimme draamapedagogiikan keinoilla
  • Ongelma on ongelma tarinateatterissa
  • Ongelma on ongelma ryhmissä ja yhteisössä

Työpajaan otetaan korkeintaan 10 osallistujaa.

Ohjaajina toimivat Tiina Flygare, Krissu Sirola-Korhonen ja Anu Mäki.

Lisätietoja työpajasta koulutustuottaja Tiina Flygare, tiina.flygare@ksl.fi tai 050 590 0709.