Viime vuoden koulutuspalautteet kertovat jälleen hyvin toteutetuista koulutuksista: palautteiden keskiarvo on 4,5 asteikolla 1–5. Vastaajista 90 prosenttia suosittelisi käymäänsä koulutusta muille varmasti ja yhdeksän prosenttia mahdollisesti.

Kehuja saivat etenkin kouluttajat sekä osaamisestaan että asenteestaan, käytetyt työskentelytavat ja osallistujien välinen yhteishenki ja ilmapiiri. Vastaajat kertoivat voivansa hyödyntää koulutuksissa saatuja tietoja varsinkin järjestötoiminnossa, mutta myös työelämässä.

– On hienoa, että koulutettavat arvostavat yhdessä tekemisen ja toisilta oppimisen eteen tekemäämme työtä. Kouluttajamme osaavat tarvittavat sisällöt, mutta myös luoda hyvän ilmapiirin ja yhdessä oppimisen paikkoja, kehuu koulutuspäällikkö Tarja Muukkonen.

Palautetta kerätään kaikilta avoimien koulutusten ja tilauskoulutusten osallistujilta. Vuoden 2016 koulutusten palautelomakkeeseen vastasi 227 henkilöä.

”Jatkakaa samaan malliin! Opiskelun parhautta!”

”Tällaisen koulutuksen tulisi olla pakollinen kaikille ay-toimitsijoille ja muillekin järjestötyötä tekeville.”

”Kyllä olen edelleen otettu, kun pääsin tälle kurssille! Tämä avarsi edelleen mieltäni, kohensi itsetuntoa, antoi varmuutta –  ja antoi varmuuden siihen, mitä olen halunnut jo jonkin aikaa tehdä, eli kouluttaa muita ja antaa virtaa eteenpäin – nyt se tulee olemaan mahdollista, kiitos = yhteistyömme jatkukoon!!!”

”Oli todella kiva nähdä muualtakin päin suomea tulevia aktiiveja!”

”Antoisa, selkeä ja dynaaminen viikonloppu.”

”Erinomaisen taitava ja kärsivällinen kouluttaja.”

”Erittäin hyvä ja lämmin ryhmä! Kuin olisimme tunteneet aina!”

”Älyttömän hyvä kurssi. +++ei ollut yhtään kalvoa, siitä iso plus +++.”

Poimintoja koulutuspalautteista 2016