Huuda huovuttamalla -käsityöaktivismityöpajassa tehtiin 11 upeaa, kantaaottavaa taideteosta teemalla Huuda muutos yhteiskuntaan. Teoksia tehtiin yksin ja yhdessä, ja materiaaleina käytettiin muun muassa villaa, metallia ja kierrätysmateriaaleja.

KSL:n kulttuurituottaja Jutta Lithovius kertoo työpajan onnistuneen yli odotusten. Koko viikonlopun ajan teoksia ideoidessa ja tehtäessä käytiin myös keskustelua yhteiskunnallisista asioista eri tasoilla.

– Osallistujat uskalsivat heittäytyä ja luoda todella vaikuttavia sekä vahvaa sanomaa omaavia teoksia. Monissa teoksissa näkyy ihmisten oman valinnan merkitys, kuten kuunteleeko toisia, uskaltaako kohdata erilaisuutta ja hyväksyä sen, Lithovius kertoo.

– Eräs osallistuja kuvasi tuntojaan jälkikäteen sanomalla, että vaikka tässä työpajassa ei pelastettu kertaheitolla maailmaa niin ainakin hänen oma maailmansa muuttui paremmaksi.

Teokset kootaan näyttelyksi, joka kiertää syksyn ja talven aikana yleisön nähtävillä Jyväskylässä, Tampereella ja Helsingissä. Työpaja järjestettiin yhteistyössä Taitokeskus Aivian kanssa.

IMG_0482

IMG_0520