Olemme julkaisseet vuoden 2020 koulutukset ja ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä.

– Tavoitteenamme on lisätä koulutuksillamme kansalaisaktiivisuutta, kehittää järjestöosaamista ja edistää hyvinvointia. Mukana on useita kiinnostavia uusia, mutta myös aiemmilta vuosilta tuttuja koulutuksia järjestötoimijoille, sanoo KSL-opintokeskuksen koulutuspäällikkö Tarja Muukkonen.

Mitä sinä haluat oppia?

Digitaalisen viestinnän taitoja, osallistavaa johtamista, taloussuunnittelua, lobbausta, välineitä elämän muutostilanteisiin vai esiintymään rennosti ja vapautuneesti.

– Yhdenvertaiseen keskusteluun, kriittiseen pedagogiikkaan ja vertaistuen hyödyntämiseen perustuvat koulutuksemme ovat saaneet kuluneena vuonna poikkeuksellisen positiivista palautetta. Olemme aina uskoneet osallistaviin opetusmenetelmiin ja iloksemme voimme todeta olleemme oikeassa.

Useimmissa palautteissa osallistujat kertoivat, että heidän oppimistaan on edistänyt osallistava ja innostava ilmapiiri sekä harjoitusten käytännönläheisyys. ”Konkreettisesti tehtiin, eikä vain istuttu ja kuunneltu.” ” Yhteinen pohdiskelu, erinomainen kouluttaja ja hyvä aikataulutus.”, kirjoittavat osallistujat palautteissa.

Osallistu omalta kotisohvaltasi

Verkkokoulutuksemme mahdollistavat osallistumisen missä päin Suomea tahansa.

– Uutuutena tarjoamme maksuttoman ja kaikille avoimen itseopiskeluna suoritettavan Osku viidessä päivässä -verkkokoulutuksen osuuskunnan perustamisesta kiinnostuneille.

Jatkamme tänä vuonna alkanutta yhdistystoiminnan avaimet -verkkokoulutussarjaa, joka pohjautuu suosittuun Yhdistystoiminnan avaimet -oppaaseen. Tammi-helmikuussa syvennytään yhdistyksen perustamiseen ja maalis-huhtikuussa puolestaan paneudutaan yhdistyksen hallituksen rakenteeseen ja tehtävänkuviin Yhdistyksen toimihenkilöt -verkkokoulutuksessa. Molemmat verkkokoulutukset kestävät kuusi viikkoa ja sisältävät itsenäistä työskentelyä, yhteisiä webinaareja sekä keskustelua muiden osallistujien kanssa Peda.net-oppimisympäristössä.

Syyskuussa puolestaan tehdään näyttäviä somepäivityksiä ilmaisella Canva-työkalulla, jonka perusteita opiskellaan Visuaalisuutta viestintään Canvalla -verkkokoulutuksessa.

Ilmoittaudu kevään koulutuksiin

Verkossa
Osku viidessä päivässä -verkkokoulutus osuuskunnan perustamisesta
Yhdistyksen perustaminen 14.1.–13.2. webinaarit kello 17-18
Yhdistyksen toimihenkilöt 10.3.–17.4. webinaarit 17-18

Helsingissä
Mobiilivideokoulutus jatko 14.1. ja 28.1. kello 12-16
Tehoa Canvan käyttöön 29.1. ja 5.2. klo 17-20
Some hyötykäyttöön 4.2. ja 11.2. klo 17-20
Palkanmaksu- ja tulorekisterikoulutus 15.2. klo 9-15
Viesti selkeästi 24.3. ja 31.3. kello 17-20

Tampereella
Vaikuta vallanpitäjiin -lobbauskoulutus 18.1. kello 10-16
Ratkaisuja ja mahdollisuuksia elämän muutostilanteisiin 25.–26.1.
Mobiilivideokoulutus 4.2. ja 18.2. kello 12-16
Esiintymisjännitys kuriin 8.2. kello 10-17
Puheenjohtajan johtamistaidot 15.–16.2.
Some hyötykäyttöön 12.3. ja 19.3. kello 17-20
Esiinny rennosti ja vapautuneesti 4.–5.4.
Eurot ojennukseen 18.–19.4.
Heittäydy hetkeen ja vapaudu esiintymään 9.5. klo 10-17

Kaikki koulutuskalenterin koulutukset ovat maksuttomia Palvelualojen ammattiliitto PAMin ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL:n jäsenille. Osa koulutuksista on maksuttomia myöös Vasemmistoliiton jäsenille.

> Tutustu koulutuskalenteriin 

Lisäksi KSL-opintokeskus tarjoaa tilauskoulutusta järjestöille ja muille organisaatioille. Tuemme järjestöjen oppimista myös KSL-kurssituella, joka on sekä pedagogista tukea kurssin suunnitteluun että taloudellista tukea kurssin kulujen kattamiseen.