Huuda huovuttamalla -näyttelykiertue alkaa lokakuussa Jyväskylästä ja jatkuu marras-joulukuussa Tampereelle ja Helsinkiin. Näyttelyssä nähdään 11 upeaa, kantaaottavaa taideteosta, jotka huutavat muutosta yhteiskuntaan.

Esillä olevat teokset on tuotettu käsityöaktivismityöpajassa, jonka KSL-opintokeskus järjesti yhteistyössä Taitokeskus Aivian kanssa elokuussa. Työpajan osallistujat tekivät yhteiskunnallisesti kantaaottavia käsityötaideteoksia yksin ja yhdessä, ja materiaaleina käytettiin muun muassa villaa, metallia ja kierrätysmateriaaleja. Näyttelyssä on nähtävillä myös kunkin teoksen tekijöiden kirjoittama tarina teoksen synnystä.

Näyttelyn ulkoasun ovat suunnitelleet Taitokeskus Aivian tilasomistuksen opiskelijat. Huuda huovuttamalla -hanketta tukee Alfred Kordelinin säätiö.

Näyttely on esillä Jyväskylän Veturitalleilla 25.10.–10.11. Jyväskylän näyttelyn avajaiset ovat tiistaina 25.10. klo 18–19.30. Avoimissa avajaisissa on mukana hankkeen suunnitellut KSL-opintokeskuksen kulttuurituottaja Jutta Lithovius sekä näyttelytöitä tehneitä käsityöaktivisteja. Tarjoamme myös pientä purtavaa.

Näyttely on esillä Jyväskylän Veturitalleilla 25.10.–10.11. Tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin näyttelyyn pääsee tutustumaan klo 12–20 ja perjantaisin klo 16–22.

Myöhemmin käsityöaktivismiteokset nähdään Tampereella ja Helsingissä. Näyttelyyn on kaikilla paikkakunnilla vapaa pääsy.

#huudahuovuttamalla

huuda-huovuttamalla-jyvaskyla