Tuotamme Etnosoi! -festivaalille Helsinkiin maksuttoman Pysähdy! -Tarinateatteria kiusaamisesta -esityksen marraskuussa. Esityksessä pysähdytään ja heittäydytään kuulemaan ja kokemaan ulkopuolisuudesta, vaientamisesta ja kiusaamisesta vieraassa kulttuurissa ja taiteen tekemisessä tarinateatterin keinoin.

Tarinateatteri on yhteisöteatterin muoto, jonka tavoitteena on tehdä koettu näkyväksi ja jaettavaksi. Esityksessä yleisö ja esiintyjät kohtaavat yleisön kokemustarinoiden äärellä. Näyttelijät ja muusikot improvisoivat kerrottuja kokemuksia ja ohjaajat johdattavat yhteisen illan kulkua.

Helsingin tarinateatteri ja KSL-opintokeskus ovat tutkineet yhdessä tarinateatterin mahdollisuuksia tasa-arvoisen kansalaisdialogin välineenä keväällä ja syksyllä 2019. Yhteistyöhanke ”Turpa kii…tai” on keskittynyt kiusaamisen ja vaientamisen kokemuksiin sekä yksityiselämässä että työrooleissa. Pysähdy! – tarinoita ulkopuolisuudesta ja muukalaisuudesta, on kuuden tutkivan tarinateatteriesityksen sarjan viimeinen esitys.

Etno soi! -festivaali järjestetään marraskuussa Helsingissä 32. kerran. Tänä vuonna festivaaleilla pureudutaan muun muassa yhteiskunnallisesti vaikeisiin teemoihin kuten kiusaamiseen ja vallankäyttöön. Monen maahanmuuttajataustaisen tai vähemmistöartistinkin kokemaa yhteiskunnallista syrjintää ja ulkopuolisuuden tunnetta avataan Etnosoi!-festivaaleilla tarinateatterin lisäksi seminaarin avulla.

Pysähdy! -Tarinateatteria kiusaamisesta Etnosoi! -festivaaleilla
maanantaina 4.11. kello 20-21.30
Teatteri ILMI Ö., Iso Roobertinkatu 10 B , Helsinki

Esitys on kaksikielinen: suomeksi ja englanniksi.
Katsomoon mahtuu n. 40 henkilöä.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Esityksen tuottaa Etnosoi!lle KSL-opintokeskus yhdessä Helsingin tarinateatterin kanssa. Esitystä on tukenut Kulttuuriosuustoiminnan säätiö.

Lisätietoja: kulttuurituottaja Jutta Lithovius, jutta.lithovius@ksl.fi tai 0400 308 509.

> Esitys Facebookissa
> Tutustu Etnosoi! festivaalin ohjelmaan

KSL-opintokeskuksen kulttuuritoiminta perustuu kulttuuriaktivismiin: se on yhteiskunnallisesti kantaaottavaa kulttuuria, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua. Teemme monenlaista yhteistyötä kulttuuriaktivismin saralla järjestöjen ja erilaisten toimintaryhmien kanssa.