Kuvassa värikästä kangasta ja käsinkirjoitettua tekstiä: "Viimeisen vuoden aikana on tuntunut hurjan tärkeältä osallistua rasisminvastaisiin mielenilmauksiin. On järjettömän huolestuttavaa, että media esittää rasismin vastustamisen 'toisena ääripäänä', vaikka rasismin kitkemisen pitäisi olla itsestään selvä"...

Kulttuuri­aktivismia

Kulttuuritoimintamme perustuu kulttuuriaktivismiin: se on yhteiskunnallisesti kantaaottavaa kulttuuria, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua. Järjestöille kulttuuriaktivismi on mahdollisuus saada uutta näkökulmaa ja erilaisia luovia tapoja vaikuttamistyöhön esimerkiksi työpajojen, tapahtumien ja hankkeiden merkeissä.

Teemme monenlaista yhteistyötä kulttuuriaktivismin saralla: Olemme toteuttaneet muun muassa Eläkeläiset ry:lle Suomi 100 – työllä rakennettu – tilkuista peitoksi -projektin, jossa eläkeläiset tekevät omista muistoistaan tilkun, jotka kootaan isoksi peitoksi kesäpäivillä Vuokatissa. Keväällä 2017 toteutimme Laulu ottaa kantaa -työpajan ja -klubin yhteistyössä Työväen Sivistysliiton ja TSL:n Helsingin opintojärjestön kanssa.

Kulttuuritapahtumien osalta toimimme muun muassa yhteistyökumppanina ja ohjelman tuottajana Tampereen työväenkirjallisuuden päivässä.

Kaikki (o)saavat tehdä maailmasta paremman paikan kulttuuria tehden!

Jutta Lithovius

Kulttuurituottaja

Ajankohtaista kulttuuriaktivismissa

Kai Artes aloitti kulttuurituottajana

Artes toimii kulttuurituottajan perhevapaan sijaisena. Hän on työskennellyt kulttuuritapahtumien ja projektien parissa yli kaksikymmentä vuotta.

Yli kaksisataa lupausta satavuotiaalle Suomelle

#Suomilupaus-käsityöaktivismihanke KSL-opintokeskuksen lahja 100-vuotiaalle Suomelle, ja se on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan ohjelmaa.

Haemme kulttuurituottajaa

Etsimme kulttuurituottajaa ajalle 7.12.2017–31.10.2018 Helsinkiin. Kulttuurituottaja vastaa mm. sivistysjärjestön kulttuuritoiminnan toteuttamisesta ja kehittämisestä. Hakuaika päättyy 5.10. kello 12.

Työväenkirjallisuuden päivän teemana suomalainen arki

Tampereen työväenkirjallisuuden päivä järjestetään lauantaina 2.9. Päivän teemana on Suomalainen arki, ja ohjelmassa on tuttuun tapaan kiinnostavia kirjailijahaastatteluja, keskustelupaneeleja sekä elämyksellisiä runo- ja musiikkituokioita.