Kuvassa värikästä kangasta ja käsinkirjoitettua tekstiä: "Viimeisen vuoden aikana on tuntunut hurjan tärkeältä osallistua rasisminvastaisiin mielenilmauksiin. On järjettömän huolestuttavaa, että media esittää rasismin vastustamisen 'toisena ääripäänä', vaikka rasismin kitkemisen pitäisi olla itsestään selvä"...

Kulttuuri­aktivismia

Kulttuuritoimintamme perustuu kulttuuriaktivismiin: se on yhteiskunnallisesti kantaaottavaa kulttuuria, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua. Järjestöille kulttuuriaktivismi on mahdollisuus saada uutta näkökulmaa ja erilaisia luovia tapoja vaikuttamistyöhön esimerkiksi työpajojen, tapahtumien ja hankkeiden merkeissä.

Teemme monenlaista yhteistyötä kulttuuriaktivismin saralla: Olemme toteuttaneet muun muassa Eläkeläiset ry:lle Suomi 100 – työllä rakennettu – tilkuista peitoksi -projektin, jossa eläkeläiset tekevät omista muistoistaan tilkun, jotka kootaan isoksi peitoksi kesäpäivillä Vuokatissa. Keväällä 2017 toteutimme Laulu ottaa kantaa -työpajan ja -klubin yhteistyössä Työväen Sivistysliiton ja TSL:n Helsingin opintojärjestön kanssa.

Kulttuuritapahtumien osalta toimimme muun muassa yhteistyökumppanina ja ohjelman tuottajana Tampereen työväenkirjallisuuden päivässä.

Kaikki (o)saavat tehdä maailmasta paremman paikan kulttuuria tehden!

Kai Artes

Kulttuurituottaja

040 725 6171
kai.artes@ksl.fi

Ajankohtaista kulttuuriaktivismissa

SivistysSilta sisällissodasta tähän päivään

KSL:n kulttuuriaktivismihanke SivistysSilta starttaa tänään toukokuun 15. päivä, kun Suomen sisällissodan päättymisestä tulee kuluneeksi 100 vuotta. Hanke kannustaa toisten ihmisten kunnioittamiseen sekä sivistyneeseen keskustelukulttuuriin.

Muistoristeily Helsingin punavankileireille kiinnosti

Työväenperinteen ja työväenliikkeen sivistysjärjestöjen järjestämälle 1918-muistoristeilylle osallistui liki 300 ihmistä.

Laulu ottaa kantaa -klubi huhtikuussa

Torstaina 26.4. Laulu ottaa kantaa -klubi tuo lavalle Laulavan Unionin, johon kuuluu myös Paleface.

Työväenkirjallisuuden päivä järjestää kirjoituskilpailun

Kilpailun teemana on Vapaus, vastuu, vallankumous. Kilpailuaika on 1.2.–30.4.2018.